Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Για όλα φταίει ο Σύριζα


Δύο χρόνια τώρα ακούμε από την τηλεόραση ότι για όλα φταίει το Σύριζα Φανταστείτε τι θα ακούσουμε τώρα που πήρε την δεύτερη θέση στις εκλογές και υπάρχει και πιθανότητα να βγει και πρώτο κόμμα στις επαναληπτικές. Άλλωστε δε θα ξεχάσω ποτέ τα τρομοκρατημένα πρόσωπα των πουλημένων δημοσιογράφων όταν αντίκρισαν τα exit poll την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες.

Θα ακούσουμε τόσα πολλά
για αυτό το κόμμα που ακόμα και εμείς που ήμαστε συνειδητοποιημένοι για τον ρόλο των καναλιών στο σύστημα, που θα αρχίσουμε να αμφιβάλουμε για το αν είναι χειρότερο από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.

Ο φόβος για μια κυβέρνηση αριστεράς που θα φορολογήσει τον πλούτο και θα βγάλει στη φόρα τα άπλυτα όλων αυτών των χρόνων είναι τεράστιος. Για αυτό και φέρονται διατεθειμένοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεργαστούν με τον Σύριζα, γιατί ξέρουν ότι ενδεχόμενες εκλογές τον Ιούνιο ίσως να έχουν ακόμα χειρότερο αποτέλεσμα από αυτές για τα δύο κόμματα και τους πελάτες τους.

Ότι είναι νόμιμο δεν είναι αυτομάτως και ηθικό:
Όσο αφορά αυτό το πράγμα που έχουμε για εκλογικό νόμο που έδινε σε περιοχές όπου ο Σύριζα είχε διπλάσιο ποσοστό από την Νέα "Δημοκρατία" τις διπλάσιες έδρες σε αυτήν μιλάμε ότι είναι η απόλυτη ξεφτίλα της "δημοκρατίας" μας και δείχνει από πρώτο χέρι το τι μαγειρέματα έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στη νομοθεσία μας. Επιτέλους αυτά τα αίσχη θα πρέπει να παύσουν να ισχύουν.

Αχ Αλέκα:
Δέχομαι την διαφορετικότητα των απόψεων του ΚΚΕ. Αλλά δε μπορώ να δεχτώ την εντελώς αμετακίνητη στάση της Αλέκας όσο αφορά τη Συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς για μια λιγότερο επίπονη λύση για τον τόπο και τις ψυχές που κατοικούν σε αυτόν. Δηλαδή πραγματικά προτιμάει την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ή της είναι εντελώς αδιάφορο το τι περνάει ο κόσμος. Η Αλέκα έχει απογοητεύσει ακόμα και ένα μεγάλο ποσοστό των ίδιων της των ψηφοφόρων και αυτό φάνηκε πολύ έντονα σε εμένα από συζητήσεις που είχα με ψηφοφόρους του ΚΚΕ.
Ο Τσίπρας ίσως κατάλαβε επιτέλους το ότι δεν έχει νόημα να τις μετράμε για το ποιος είναι πιο αριστερός και για αυτό και κέρδισε αρκετό κόσμο τον τελευταίο μήνα πριν τις εκλογές.

Εγερθούτου:
Για την σιχαμερή εγκληματική οργάνωση της Χ.Α που αποτελεί κόμμα κοινοβουλευτικό πλέον παρόλο που θα έπρεπε να ήταν παράνομη οργάνωση δεν θέλω να πω τίποτα πραγματικά, μου προκάλεσε τεράστια θλίψη και αποστροφή το ότι υπάρχει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό εντελώς καθυστερημένων στην Ελλάδα που τους ψήφισε μετά από τόσα που πέρασε ο κόσμος από τους Ναζί. Ελπίζω σε επαναληπτικές εκλογές, ελπίζω να καταλάβουν κάποιοι τι ζημιά μπορεί να κάνει η ηλίθια ψήφος τους.

Καταλήγω:
Παρά το γνωστό "αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες" επιμένω στο ότι μπορούμε να αλλάξουμε τουλάχιστον τον τρόπο των εκλογών. Δεν έχω τυφλή εμπιστοσύνη στον Σύριζα ούτε είμαι οπαδός του αλλά πιστεύω σε μια δυνατή και ενωμένη αριστερά για το καλό του τόπου που σίγουρα έχει περισσότερες πιθανότητες να μας σώσει απο τους απατεώνες που είχαμε τόσα χρόνια απο ότι να βγουν οι ίδιοι απατεώνες ξανα να μας σώσουν απο τους εαυτούς τους. Απλή λογική.

Εγώ είμαι διατεθειμένος να κλείσω τα αυτιά μου στα κανάλια και να διαθέσω την ψήφο μου και την υπομονή μου ώστε να δω αν πραγματικά χωρίς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα γίνουν τσουνάμια σεισμοί και τρομερές καταστροφές στην χώρα όπως τόσα χρόνια μου λένε τα χρεοκοπημένα κανάλια που τους προστάζουν τα χρεοκοπημένα τους κόμματα.

Εσείς;

twitter : paxi_entero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...