Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

SEA SHEPHERD-"You have not lived until you've found something worth dying for"



 Καθώς η Greenpeace δεν είναι πλέον αυτή που ήταν, άλλες οργανώσεις έχουν αναλάβει πιο άμεση δράση, όπως η Sea Shepherd Conservation Society.




Ρισκάροντας την ζωή τους τα μέλη της Sea Shepherd κυνηγάνε τα παράνομα φαλαινοθηρικά στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής! 


Η Sea Shepherd Conservation Society ιδρύθηκε το 1977 από τον Paul Watson
ο οποίος είναι ένας από τους τρεις συνιδρυτές της Greenpeace. Ο Watson αισθανόταν πως οι τακτικές που χρησιμοποιούσαν δεν επαρκούσαν. Ενώ η Greenpeace έχει μια πολιτική να αποφεύγει να προκαλεί ζημιές στα φαλαινοθηρικά, το Sea Shepherd έχει τη πολιτική να σαμποτάρει και να βυθίζει όποια πλοία κάνουν παράνομη φαλαινοθηρία.
Όπως λέει ο ίδιος σε αντίθεση με τις άλλες οργανώσεις δεν καταγράφουνε αυτό που συμβαίνει αλλά επεμβαίνουν για να το σταματήσουν."Δεν μπορείς να γίνεσαι μάρτυρας μιας δολοφονίας και απλά να την καταγράφεις".

Αυτή η μαχόμενη αντίληψη είναι πολύ συκοφαντημένη. Η Greenpeace αρνείται να δουλέψει μαζί τους και το FBI λέει πως είναι 'οικολογικοί τρομοκράτες'. Παρ' όλα αυτά, η ξεκάθαρη θέση τους έχει νικήσει πολλούς υποστηρικτές.Το 2007 το πλοίο MV Robert Hunter (ονομάστηκε προς τιμήν του Καναδού Robert Hunter, συνιδρυτή της Greenpeace Foundation) μετονομάστηκε σε Steve Irwin προς τιμή του ομώνυμου φυσιολάτρη. Ο Irwin είχε σκεφτεί να μπει στο πλήρωμα του πλοίου στο επόμενο ταξίδι στην Ανταρκτική λίγο πριν πεθάνει, και η απόφαση της μετονομασίας του πλοιου εγκρίθηκε από την χήρα Terri Irwin.


Οι αποστολές τους είναι άκρως επιτυχημένες.
Ενδεικτικά από τις 1000 φάλαινες που στοχεύει ο ιαπωνικός στόλος να σκοτώσει πέρυσι η οργάνωση κατάφερε να σώσει τις 528 ενώ φέτος η Ιαπωνία ανακοίνωσε τον πρόωρο τερματισμό της φαλαινοθηρικής εκστρατείας λόγω της επιθετικής πολιτικής της Sea Shepherd.Τα σκάφη της οργάνωσης προσεγγίζουν τα φαλαινοθηρικά και εκτοξεύουν μπουκάλια  με κυτταρίνη μεθύλης και βουτυρικό οξύ.
Η κυτταρίνη μεθύλης κάνει το κατάστρωμα των φαλαινοθηρικών πολύ γλιστερό, ενώ το βουτυρικό οξύ προκαλεί μια πολύ άσχημη μυρωδιά με αποτέλεσμα οι κυνηγοί να μην μπορούν να δουλέψουν. Και τα δύο υλικά είναι βιοδιασπώμενα και δεν προκαλούν ζημιά στο δέρμα. Ο κύριος στόχος είναι το μεγάλο κατάστρωμα του Nisshin Maru, το πλοίο εργοστάσιο που κατεργάζεται το κρέας των φαλαινών. 
Επίσης με μεγάλα σχοινιά που πετάνε μπροστά από τα φαλαινοθηρικά μπλοκάρουν και αχρηστεύουν τις προπέλες τους.Τέλος είναι τέτοια η αποφασιστικότητα των μελών της οργάνωσης που δεν διστάζουν την σύγκρουση του πλοίου τους με τα αντίστοιχα των Ιαπώνων με κίνδυνο την βύθιση και τον θάνατο στα παγωμένα νερά της Ανταρτικής.Αυτή τους η αποφασιστικότητα να πεθάνουν για αυτό που πιστεύουν είναι και ο λόγος που οι φαλαινοθήρες τους φοβούνται  τόσο πολύ και τρέπονται σε φυγή στην όψη του Steve Irwing.


Παρόλο που είναι  διάσημοι για την δουλειά τους προς άμυνα των φαλαινών, η αποστολή του Sea Shepherd είναι πολύ ευρεία, καθώς οργανώνει καμπάνιες εναντίον της λαθροθηρίας, της ερευνητικής αλιείας με πετονιές, της αφαίρεσης των πτερυγίων από καρχαρίες, του κυνηγιού της φώκιας, της παράνομης καταστροφής τόπων κατοικίας ζώων και της αλλαγής του κλίματος.
Δείτε το βίντεο με τον εμβολισμό του Ady Gill από το πλοίο ασφαλείας του Ιαπωνικού φαλαινοθηρικού στόλου.

Οι αποστολές του Sea Shepherd έγιναν σειρά από το Animal Planet με τον τίτλο "Whale Wars"
δείτε το trailler του Animal Planet.

Σκληρό βίντεο από το κυνήγι και την δολοφονία φάλαινας ακολουθεί στο παρακάτω link http://youtu.be/27nX3Dsv9Xk
Αμέσως μετά τη δολοφονία της φάλαινας το  Steve Irwing συγκρούεται με το φαλαινοθηρικό με σκοπό να αποτρέψει την μεταφορά της φάλαινας στο πλοίο εργοστάσιο του στόλου που τεμαχίζει και συσκευάζει το κρέας . 

Your browser is not able to display this multimedia content.




If The Ocean Dies, Then Humanity Dies


More info and support www.seashepherd.org


Ενα κωλοπαιδo για την Sea Shepherd
Η Sea Shepherd με φέρνει σε δύσκολη θέση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...