Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Οι επιζήσαντες του τηλεοπτικού βομβαρδισμού!


Έτσι απλά πέρασε ο προεκλογικός μήνας και η απόφασή μου να μην ξαναδώ τηλεόραση με γλίτωσε από πολύ εκνευρισμό και εμετικά επεισόδια. Είναι μια απόφαση που με χαρά είδα να την έχουνε πάρει πάρα πολλοί γνωστοί και φίλοι. Πλέον είμαι σε θέση από αυτά που λέει και ασχολείται ο καθένας να καταλάβω αν βλέπει ή όχι τις καθεστωτικές ειδήσεις.

Η  διαφορά εκείνου που μαθαίνει τα τεκταινόμενα από την τηλεόραση και εκείνου που κάνει βόλτα στα site και στα blog για να ενημερωθεί είναι τεράστια και κυρίως βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί το μυαλό του για να αναλύσει αυτό που ακούει ή διαβάζει.
Σε συζητήσεις με άτομα τα οποία στηρίζουν την ενημέρωσή τους στην τηλεόραση διαπίστωσα ότι έχουν όλοι, κατά περίεργο τρόπο, εστιάσει σε δευτερεύοντα θέματα ενώ βασικά στοιχεία της ίδιας είδησης τα έχει φάει το σκοτάδι ή απλά έχουν περάσει στο υποσυνείδητό τους ως μικρής και αδιάφορης κριτικής σημασίας.  Είναι λες και ζούμε πραγματικά σε άλλη χώρα στην οποία η έννοιες απάτη, ειλικρίνεια, σεβασμός ακόμη και φόνος έχουν τελείως διαφορετική ερμηνεία.
Είναι σαν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα από τον  οποίο κάποιος έχει δει δύο τρεις φάσεις και μία αμφισβητούμενη 50 φορές(με κάποιον καθηγητή διαιτησίας να προσπαθεί να σε πείσει ότι το κοίταγμα είναι φάουλ) σε αντίθεση με κάποιον που το είδε ολόκληρο  και έφυγε από το γήπεδο με την εντύπωση ότι μία φάση δεν έχει και τόση σημασία αν σε ολόκληρο το ματς οι παίκτες σου τραβάνε μαλακία. 
Κάπως έτσι λειτουργούν και οι τηλεοπτικές ειδήσεις, απλά σου δίνουν ένα λεπτό από το ματς για να έχεις να σχολιάζεις τα πάντα εκτός από αυτό που πραγματικά είναι το ζητούμενο στο ποδόσφαιρο... το να παίζεις ωραία μπάλα. 
Προσωπικά, αυτό που απολαμβάνω στο διαδίκτυο είναι τα σχόλια των αναγνωστών που μπορεί άλλα να σε εκνευρίζουν, άλλα να σε κάνουν να γελάς, αλλά υπάρχουν και αυτά που σε κάνουν να σκεφτείς, αυτά που σε αναγκάζουν να διαμορφώσεις και να τεκμηριώσεις την δική σου προσωπική άποψη επί του θέματος.
Αυτά τα λίγα-λίγο πριν την ψηφοφορία. 
Καλό βόλι αδέρφια - όλα είναι πιθανά, ίσως και το να καταφέρουμε οι νέες γενιές να  ζήσουν σαν άθρωποι. 
Είναι στο χέρι μας και ξεκινάει με το ψηφοδέλτιό μας.


Για σχολιασμό αντιρρήσεις και παπαρολογία με βρίσκεις εδώ
@Tattookolou (twitter)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...