Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πόσο σιχαίνομαι αυτές τις "New Age" παπαριές..


Διάβασα εδώ πρώτη φορά στη ζωή μου για το TED X Academy.
Σας συστήνω να το διαβάσετε πρώτα.
Διαβάζοντας την πρώτη παράγραφο, δε σας κρύβω, ότι ένιωσα μια ενοχή που δεν ήξερα αυτό το φοβερό event που γίνεται σε όλο τον κόσμο και ομιλητές του είναι εξέχοντα πρόσωπα της διεθνούς σκηνής, όπως ο Bill Gates, ο Bill Clinton, o μαϊντανός
Bono των U2, οι ιδρυτές του Google και άλλοι σπουδαίοι και εξέχοντες.
Ακούγεται πολύ ρομαντικό όταν ακούς ότι ομιλητές τέτοιου βεληνεκούς από όλο τον κόσμο, έχουν 18 λεπτά ομιλίας στα οποία αναλύουν διάφορες νέες ιδέες για τον κόσμο σε μία γενική βάση, τις τέχνες, τον πολιτισμό, την κοινωνία, την οικονομία κλπ κλπ. Μάλιστα έχει ως σύνθημα το "Ideas worth spreading".
Όλα αυτά συμφωνώ ότι ακούγονται πολύ ωραία και βοηθούν στην ανάπτυξη ιδεών και νέων μεθόδων στην εξέλιξη της κοινωνίας μπλα μπλα μπλα...
Αυτό το event διεξάχθηκε στην Ελλάδα το 2009 (πείτε μου ποιος το ήξερε;;;), μάλλον ήταν κανονισμένο από τα αμερικανάκια της κυβέρνησης να έρθει στην Αθήνα αυτό το event για να μπαίνουμε σιγά σιγά στη λογική του "νέου αέρα" που φέρνει αυτή η νέωτερίζουσα κυβέρνηση στην Ελλάδα.
Διοργανώνεται και φέτος στην Αθήνα αυτό το γεγονός με ομιλητές εξέχοντες και διανοούμενους Έλληνες του εξωτερικού με σκοπό να φέρουν την Ελλάδα "a step forward"...!!!
Μάλιστα ο Γιώργος Παπανδρέου κατά καιρούς προβάλλει στο υπουργικό συμβούλιο ομιλίες από το ted.com για θέματα δικής του επιλογής.
Ρε δε μας παρατάτε λέω γω!!!
Έχετε μαζέψει όλη την "ελίτ" του κόσμου, ανθρώπους που δεν έχουν καμία ουσιαστική σχέση με την Ελλάδα και θα τους βάλετε να μιλήσουν για τα δικά μας προβλήματα και για τη δικιά μας κοινωνία;;;
Την κοινωνία που καταστρέφουν κάθε μέρα ο ΓΑΠ  με το υπουργικό του συμβούλιο; 
Για αυτήν την κοινωνία θα μιλήσουνε;
Που η καταστολλή έχει ξεπεράσει τα όρια της δικτατορίας;
Που η ανεργία κοντεύει να γονατίσει κάθε νοικοκυριό και οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις παραβιάζουν κάθε διεθνές δίκαιο;;;
Θα μας μιλήσουν για πολιτισμό αυτοί που μας τον καταστρέφουν κάθε μέρα;;;
Και μας λένε για παραγωγικούς διαλόγους για την κρίση και το πως να βρούμε υγιείς μεθόδους επιβίωσης από την κρίση;;;
Να βάλουν τον 20χρονο να μιλήσει για τον κατακερματισμό των ονείρων του, για την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, για τα 400 ευρώ που θα του δίνουν και θα πρέπει να ζει με αυτά... 
Να βάλουν το συνταξιούχο να μιλησει που μια ζωή είχε κρατήσεις για τη σύνταξη του και τώρα του τα παίρνουν με το έτσι θέλω..
Αυτοί να μιλήσουν! 
Θα μας μιλήσουν οι άσχετοι με την Ελλάδα, για την κοινωνία μας και τον πολιτισμό μας..
Αυτοί που μας κατεστρεψαν τα όνειρα μέσα σε δύο χρόνια μας φέρνουν και κοσμοπολίτικα event για να νομίζουμε ότι κάτι γίνεται..
Δεν θέλουμε κύριοι να κάνουμε "gala" στη χώρα μας..! 
Θέλουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα!
Θέλουμε την ελπίδα που μας πουλήσατε προεκλογικά!
Θέλουμε τα όνειρα μας πίσω, θέλουμε τη χώρα που λατρέψαμε να μισούμε, τη χώρα που μεγαλώσαμε να εξυγιανθεί όχι να εξαθλιωθεί.
Δεν θέλουμε συμβάσεις μιας ημέρας και μισθούς Κίνας.. 
Θέλουμε να ζήσουμε!!!
Και να πείτε σε όλους αυτούς που θα μιλήσουν για το "βήμα μπροστά" της Ελληνικής κοινωνίας να έρθουν μία βόλτα στο κέντρο, να δουν την κοινωνική εξαθλίωση.
Να έρθουν σε όλα αυτά τα νέα παιδιά που τους διαλύσανε τα όνειρα οι νεοφιλελευθερες απόψεις τους και να τους δώσουν πραγματικά όνειρα!
Από τις πανεπιστημιακές έδρες του Σικάγο και του Λονδίνου δεν λύνεις το "εν τη δημιουργία του" κοινωνικό πρόβλημα της Ελλάδας...
Προσπάθησα να είμαι ήρεμος, αλλά ούτε αυτή τη φορά συγκράτησα την οργή μου..
Για το "event" πληροφορήθηκα από τον Peter Mo(r)fo 
Twitter: PrigiPigal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...