Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Αφήσατε την Ελλάδα στο έλεός της!

Κύριοι πολιτικοί, αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα. Η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο. Κάθε μέρα κι ένας αθώος πολίτης νεκρός.

Την στιγμή που η χώρα ταλανίζεται από τα μύρια όσα οικονομικά προβλήματα, και η κυβέρνηση βαυκαλίζεται πως δίνει «μάχες» στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να εξασφαλίσει την «βιωσιμότητα» όχι μόνο του χρέους, αλλά και της ίδιας της χώρας, έχει αφήσει κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού όλους εμάς, οι οποίοι εκτός από το ότι αργά αλλά σταθερά χάνουμε την αξιοπρεπή μας διαβίωση, πλέον χάνουμε και το όποιο δικαίωμα έχουμε για επιβίωση.

Η σκέψη και μόνο πως ένας συνάνθρωπός μας δολοφονήθηκε «ψυχρά», γιατί κάποιοι ήθελαν να κλέψουν μια βιντεοκάμερα, και πως όλα αυτά συνέβησαν την στιγμή που θα μετέφερε την κυοφορούσα σύζυγό του στο μαιευτήριο, προκειμένου να φέρει στον κόσμο το παιδί τους, ειλικρινά μας έχει το λιγότερο εξοργίσει.

Δεν είναι εύκολο για τον οποιοδήποτε να βγάλει από το μυαλό του, πως ένα παιδί θα γεννηθεί χωρίς να γνωρίσει τον πατέρα του. Δεν είναι εύκολο για όλους μας να βγάλουμε από το μυαλό μας, ότι κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει σε αυτό το παιδί πως η ημέρα γενεθλίων του, η ημέρα που έβλεπε το πρώτο φως σε αυτόν τον κόσμο, είναι η ημέρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του πατέρα του.

Αυτό όμως που πραγματικά μας «βγάζει» από τα ρούχα μας, είναι το ότι κάποιοι επέτρεψαν στην κοινωνία μας να φτάσει σε αυτήν την κατάντια. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δημοσιεύσει κείμενα, για την κατάσταση στην οποία, οι ανεύθυνο-υπεύθυνοι, έχουν αφήσει να περιέλθουν οι διάφορες ομάδες της αστυνομίας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε, από αυτό εδώ το μέσο, επισημάνει πως δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε στην Μνημονιακή πολιτική να επηρεάζει την Ασφάλεια, την Υγεία και την Παιδεία, τους τρεις νευραλγικούς τομείς ομαλής λειτουργίας και συνέχισης των οργανωμένων κοινωνιών.

Δυστυχώς, το σημερινό συμβάν απλά ήρθε να μας επιβεβαιώσει. Το γεγονός πως η εγκληματικότητα βρίσκεται εκτός ορίων και εκτός ελέγχου με παράλληλη εμφάνιση ακραίων μορφών βίας και εγκληματικότητας είναι δεδομένο. Την στιγμή που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο, η εικόνα της ΕΛ.ΑΣ., είναι άκρως απογοητευτική.

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ, έχει κόντρα με την ομάδα «Ζ». Τα περιπολικά και οι μοτοσικλέτες δεν περνάνε από service, ενώ σε κάποιες των περιπτώσεων δεν έχουν ακόμη και βενζίνη, λόγω έλλειψης κονδυλίων. Ανησυχητικό είναι το γεγονός πως οι δύο από τις πιο μάχιμες υπηρεσίες η ΔΙ.ΑΣ. και η «Ζ», αντί να ρίχνονται στο κυνήγι των κακοποιών αναλώνονται στο πώς να αποδείξουν ποια είναι η καλύτερη. Και όλα αυτά τη στιγμή που μέσα στην Αστυνομία, πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για παιχνίδια αξιωματικών και πισώπλατα μαχαιρώματα με φόντο την προσωπική τους ανέλιξη.

Τα στοιχεία είναι απλά ανησυχητικά. Σχεδόν μια δολοφονία κάθε ημέρα, μια ληστεία σε λιγότερο από τρεις ώρες, μια κλοπή κάθε δέκα λεπτά και μια διάρρηξη αυτοκινήτου κάθε μια ώρα, αποτελούν τις εικόνες που αποδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί και τα παραπάνω δεν τα λέμε εμείς, απλά προκύπτουν από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ιδού λοιπόν τί λένε οι αμείλικτα αδιάψευστοι αριθμοί, για την υποστελέχωση ορισμένων κι ενδεικτικά επιλεγμένων νευραλγικών τμημάτων.

1. Ομόνοια. Οργανικές θέσεις 321. Υπάρχουσα Δύναμη 236.
2. Πατήσια. Οργανικές θέσεις 152. Υπάρχουσα Δύναμη 108.
3. Κυψέλη. Οργανικές θέσεις 232. Υπάρχουσα Δύναμη 147.
4. Άγιος Παντελεήμονας. Οργανικές θέσεις 154. υπάρχουσα Δύναμη 60.
5. Σύνταγμα. Οργανικές θέσεις 454. Υπάρχουσα δύναμη 356.

Έχετε 600 να φυλάνε οικονομικά ισχυρούς. Έχετε 100 να φυλάνε πρώην υπουργό σας κι αφήνετε τον κόσμο να πεθαίνει στον δρόμο και παιδιά να γεννιούνται ορφανά.
Κάποιοι, όπως φαίνεται, δεν έχουν καταλάβει πως η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η οποία αποτελεί το κυριότερο αγαθό και δεν μετριέται ούτε με spread, ούτε με Μνημόνια, αλλά ούτε και με σκληρά μέτρα και πολιτικές.

Κύριοι, σε μια δημοκρατία, η ελευθερία του να μπορείς να μετακινείσαι εκτός απ’ το να μιλάς ελεύθερα είναι βασική, αν όχι, η κύρια προϋπόθεση, ακόμη και σε χώρες του επονομαζόμενου τρίτου κόσμου.

Δυστυχώς, πλέον, στη χώρα μας το αίσθημα της ασφάλειας έχει προ πολλού χαθεί. Πρέπει να καταλάβετε πως οι πολίτες αυτής της χώρας εκτός από υποχρεώσεις έχουν και δικαιώματα, και ένα από αυτά είναι να μπορούν να εκφράζονται και να μετακινούνται ελεύθερα και με ασφάλεια.

Θέλουν να μπορούν να περπατούν στον δρόμο χωρίς να φοβούνται ότι κάποιος θα τους αφαιρέσει την ζωή για ένα κινητό ή για λίγα ευρώ. Θέλουν να μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στις παιδικές χαρές και στα πάρκα χωρίς να έχουν ξενοφοβικά σύνδρομα.
Ας φροντίσουν αυτοί που κυβερνούν τον ταλαιπωρημένο αυτόν τόπο να εξασφαλίσουν σε όλους μας τη δυνατότητα να βγαίνουμε από το σπίτι μας, αντί να κλειδωνόμαστε μέσα γιατί φοβόμαστε τον κακό ξένο.

Το παιδί που γεννήθηκε σήμερα είναι πολύ πιθανό να μην μάθει ποτέ για το Μνημόνιο, είναι επίσης πολύ πιθανό να μην του πει ποτέ κανείς, πώς θα μεγαλώσει χωρίς πατέρα, επειδή ανίκανοι πολιτικοί άφησαν τον Έλληνα πολίτη στο έλεος του, επειδή ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το πώς θα αξιοποιήσουν τη δημόσια περιουσία.

Είτε είμαστε κάτω από την δαμόκλεια σπάθη του μνημονίου είτε όχι, δεν επιτρέπεται να έχουμε «ξεχαρβαλωμένη» αστυνομία, δεν επιτρέπεται να μας σφάζουν για μια βιντεοκάμερα.

Υ.Γ.
Κύριοι του κοινοβουλίου, σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας παραιτήθηκε από το μισθό του μέχρι να λήξει η κρίση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
Την απόφαση του την αιτιολόγησε λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για την πυρηνική κρίση.
Τουλάχιστον στην Ιαπωνία δεν έχουν χάσει το φιλότιμό τους.

Πηγή: newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...