Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ο κομματικός στρατός του Πασοκ κάνει πάλι ρεσάλτο στο δημόσιο


Οκτώ χιλιάδες νέες θέσεις στο δημόσιο, δημιουργήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ σε 18 μήνες, με κόστος 115 εκατομμύρια ευρώ στην υγεία του «κορόιδου»

του Στάθη Διομήδη

Το μεγάλο πρόβλημα κατά την ελληνική κυβέρνηση και τον πρώην Δήμαρχο Πάρου είναι ο τεράστιος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων. Πράγματι είναι δυσανάλογα μεγάλος ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, σε σχέση με τους κατοίκους της χώρας. Δυσθεώρητος πολλές φορές ο μισθός τους και μηδενική η εργασία τους σε σχέση με την παραγωγή τους.


Όμως. Γιατί πάντα υπάρχει ένα όμως, η αλήθεια έχει πάντα δύο, ίσως και παραπάνω όψεις. Αν υπήρξε μια σοβαρή πολιτική ηγεσία και όχι αυτό το συνοθύλευμα των μετρίων, θα έβαζε στόχο να κάνει τη δημόσια διοίκηση λειτουργική, με αύξηση της παραγωγικότητας, με μείωση του κόστους και με βασικό και απαρέγκλιτο δόγμα την εξυπηρέτηση του πολίτη. Θα εξαφάνιζε άμεσα και με αυστηρούς ελέγχους και ποινές την σπατάλη, την κακοδιαχείριση, τη διαφθορά και την διαπλοκή.
Αντί αυτού όμως, τι κάνει αυτό το συνοθύλευμα των μετρίων και αχρήστων; Αυξάνει τους δημοσίους υπαλλήλους και το κόστος του δημοσίου. Πολύ καλά διαβάσατε.
Πιο συγκεκριμένα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» κατά τους δεκαοκτώ μήνες της διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σημειώθηκε ραγδαία διόγκωση του κράτους. Μεταξύ άλλων ιδρύθηκαν 41 Γενικές και Ειδικές γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς υπηρεσίες, 386 Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις και τμήματα,11 Αυτοτελή Γραφεία, 2 Ανεξάρτητες Αρχές 3 Ινστιτούτα, 701 Συμβούλια! Ενώ συστήθηκαν 8.005! νέες θέσεις…
Το αποτέλεσμα είναι να έχει επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός με πάνω από 115 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.
Έτσι απλά λοιπόν η κυβέρνηση των μετρίων και των αχρήστων μας χρεώνει κατ’ έτος 115 εκατομμύρια ευρώ, εξαπατώντας για ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό απειλώντας τον με τη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας, αντί να συμμαζέψει τον κομματικό στρατό της που κάνει πάλι ρεσάλτο στο δημόσιο.
Είναι αδιανόητο ο πρώην Δημαρχάκος και νυν Υπουργός Εσωτερικών, που ακόμη και σήμερα 18 μήνες μετά δεν ξέρει πόσοι πληρώνονται από το δημόσιο να έχει δημιουργήσει σε 18 μήνες, 8005 νέες θέσεις.
Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης των μετρίων. Λεφτά για τον κομματικό στρατό, για συγγενείς και φίλους αλλά παράλληλα στραγγάλισμα των συνταξιούχων και των χαμηλόμισθων.
Με τέτοιου είδους αλχημείες προσπαθούν να εντάσσουν στο μισθολόγιο του Δημοσίου, όλα τα ρουσφέτια τους ενώ παράλληλα με την δικαιολογία των οργανισμών που θα κλείσουν ή θα ιδιωτικοποιηθούν θα απειλούν με απόλυση όσους αντιδρούν στα καθεστωτικά σχέδια της κυβέρνησης των μετρίων.
Υ.Γ. Σχόλια φίλης με περιβαλλοντικές ανησυχίες για τον Πάγκαλο: «που να τον λούσω με νερό από τη Φουκουσίμα να φωτιστεί η Πελοπόννησος».!!!
Έχουν χιούμορ αν μη τι άλλο οι Έλληνες. Αντέχουν…
newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...