Σάββατο 9 Απριλίου 2011

FC St. Pauli - Μια ομάδα αριστερών - αντιρατσιστών


H FC St. Pauli είναι φημισμένη για τις αριστερές καταβολές της πλειοψηφίας των οπαδών της...
Οι περισσότεροι από αυτούς χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους ως αντί-ρατσιστή, αντί-φασίστα και αντί-σεξιστή. Αυτό τους κάνει να έρχονται σε μεγάλες αντιπαραθέσεις με νέο-ναζί και άλλους xούλιγκανς στους αγώνες εκτός έδρας. Ο σύλλογος έχει πάρει θέση επίσημα εναντίον του φασισμού, του ρατσισμού και του σεξισμού. Η ομάδα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει τις περισσότερες γυναίκες οπαδούς, σε όλο το Γερμανικό ποδόσφαιρο. Το 2002 αφαιρέθηκαν από το γήπεδο, διαφημίσεις από το περιοδικό Maxim, λόγω των διαμαρτυριών οπαδών για φυλετικές διακρίσεις εναντίων του γυναικείου φύλου. Η Sαnkt Pauli (Ζάνκτ Πάουλι) είναι επίσης, παγκοσμίως γνωστή ως σύμβολο της πάνκ κουλτούρας και παρόμοιων υποκουλτουρών!

Στην έδρα, γήπεδο της Ζάνκτ Πάουλι, το Millerntor-Stadion σε κάθε αγωνιστική υπήρχαν πάντοτε περισσότεροι θεατές από κάθε άλλο γήπεδο ομάδας (ειδικά όταν η ομάδα ήταν στην 3η κατηγορία) και πολλές φορές ξεπερνούσαν και ομάδες της δεύτερης εθνικής. Επίσης η St. Pauli μπορεί να υπερηφανεύεται γιατί πουλάει και περισσότερα εισιτήρια διαρκείας και από αρκετές ομάδες της Bundesliga 1. Μια έρευνα που έγινε τελευταία έδειξε ότι οι φίλοι της FC St. Pauli α ξεπερνούν τα 11 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, κάνοντας τον σύλλογο έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους στην Γερμανία. Υπάρχουν περίπου 200 επίσημα club οπαδών, εκ των οποίων πολλά είναι εκτός Γερμανίας (όπως καλή ώρα, το δικό μας...)

 Αν ψάχνετε για το κάτι διαφορετικό στο ποδόσφαιρο και θέλετε να εναντιωθείτε στο σημερινό ποδοσφαιρικό, και όχι μόνο κατεστημένο, πρέπει σήμερα κιόλας να ανακαλύψετε τον τρόπο ζωής που ονομάζεται Ζάνκτ Πάουλι. Μην βιαστείτε να μας χαρακτηρίσετε υπερβολικούς, φυσικά και ξέρουμε ότι η Ζάνκτ Πάουλι είναι ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι όμως μόνο αυτό; Οχι βέβαια. Ο σύλλογος αυτός στο γερμανικό βορρά αποτελεί μέσο έκφρασης προοδευτικών και εμπνευσμένων ανθρώπων, λανσάρει άλλα ήθη και έθιμα στο γερμανικό ποδόσφαιρο και έχει τα δικά της, πολύ ιδιαίτερα, χαρακτηριστικά.

Τρία παιδιά θέλησαν να μεταλαμπαδεύσουν στην Ελλάδα τον τρόπο έκφρασης της Ζάνκτ Πάουλι και αποφάσισαν να ιδρύσουν σύνδεσμο οπαδών της γερμανικής ομάδας στη χώρα μας, υπό τον τίτλο FC St.Pauli Athens Club. Επρόκειτο  για τους Σταύρο, Γιάννη και η Βαλέσκα (Γερμανίδα από το Αμβούργο, όπου και εδρεύει η διαφορετική αυτή η ομάδα) και αμέσως μετά την ίδρυση του κλαμπ, δήλωσαν χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα Contra.gr τους λόγους που τους ώθησαν να κάνουν γνωστή την τρέλα της Ζάνκτ Πάουλι στην Ελλάδα: "Οι παίκτες μας περνάνε αμέσως στην επίθεση και παίζουν μονότερμα. Η ομάδα έχει στοιχεία που γουστάρουμε. Η γενικότερη φιλοσοφία της συνοψίζεται στη φράση against modern football. Σας δίνουμε χαρακτηριστικό παράδειγμα. To σκορ στο γήπεδο μπαίνει χειροκίνητα ενώ λείπει η ταμπέλα με τον αριθμό πέντε. Οι κερκίδες είναι τσιμεντένιες όπως τα παλιά καλά χρόνια της ποδοσφαιρικής αθωότητας"

8 σχόλια:

  1. http://www.facebook.com/group.php?gid=160126046494#!/photo.php?fbid=1176380541516&set=o.160126046494&type=1&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tο παραπανω άρθρο κακώς φέρει την υπογραφή του St .Pauli Athen Klub διότι δεν είναι η "πηγή" του.

    Αν μπορούν οι διαχειριστές να το αλλάξουν . Ευχαριστώ

    ( Ενας απο St. Pauli Athen Klub )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΛΥΤΟΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΕΡΝΕΤΕ!!! ΟΥΣΤ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΟΜΑΔΑ ΣΑΣ!!! ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!! ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ!!! ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκασε ρε!Κομασε εθνικιστης,ξυπνας φασιστας,κοιμασε φασιστας,ξυπνας κρεμασμενος!

      Διαγραφή
  4. ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!! ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ... ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε μαλακα,εμεις ειμαστε ομαδα αντιδρασης στον φασισμο που ασκουν μερικοι σαν εσενα,οχι ομαδα κατεστημενου που υπαρχει μονο για τους τιτλους!

      Διαγραφή
  5. Δεν χρειαζότανε να γράψεις δύο φορές σαν ανώνυμος το ίδιο περίπου μήνυμα. Καταλάβαμε το πόσο μαλάκας είσαι με το πρώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ομαδα προτυπο πραγματικα!!!ομως τι εννοειτε λειπει η ταμπελα με τον αριθμο 5!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...