Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Στην Αίγυπτο βρήκαν άλλους τρόπους

Την περασμένη εβδομάδα, η Αίγυπτος αποφάσισε να θέσει εκτός Internet ολόκληρη των χώρα, θέλοντας έτσι να φιμώσει τους πολίτες που διαδηλώνουν κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ. Φαίνεται, όμως, ότι πολλοί Αιγύπτιοι δεν πτοούνται από την απαγόρευση.

Η κυβέρνηση έκλεισε
 όλους τους ISP, με εξαίρεση το Noor Group, που αντιστοιχεί στο 8% περίπου της αγοράς. Όπως ήταν αναμενόμενο, όσοι έχουν πρόσβαση στο Noor Group έχουν αναλάβει να καλύπτουν ειδησεογραφικά τις εξελίξεις, στέλνοντας πληροφορίες στο εξωτερικό. Πολλοί από αυτούς κάνουν ό,τι μπορούν για να μην τους εντοπίσουν οι αρχές και για το λόγο αυτό μεταφέρουν τις πληροφορίες τους μέσα από το δίκτυο Tor. Ο επικεφαλής του δικτύου, Andrew Lewman, ανέφερε ότι την Παρασκευή το δίκτυο λάμβανε περίπου 3000 requests ανά δευτερόλεπτο, με τη συντριπτική πλειοψηφία να προέρχεται από την Αίγυπτο. "Νομίζαμε ότι δεχόμασταν επίθεση denial-of-service", είπε χαρακτηριστικά.

Ένας άλλος τρόπος για να μπει στο Internet ένας Αιγύπτιος είναι μέσω dial-up modem. Μπορεί, βέβαια, να μην παίρνει σύνδεση αν καλέσει σε εγχώριο ISP, ωστόσο υπάρχουν τηλεφωνικοί αριθμοί στο εξωτερικό αναλαμβάνουν να συνδέσουν τους Αιγύπτιους.

πηγή: pcmagazine

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...