Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΑΡΞΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ. ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Βλέποντας τις τελευταίες εξελίξεις με τους μετανάστες έκανα κάποιες σκέψεις και έβγαλα κάποια συμπεράσματα:


Α. Πόσο ρατσιστές και υποκριτές είμαστε  οι Έλληνες:
θυμάμαι που κάθε χρόνο χούλιγκανς προσποιούμενοι τους αναρχικούς μπουκάρανε στο πολυτεχνείο καταστρέφοντας το, πετώντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τα παράθυρα, σπάζοντας μάρμαρα για να τα πετάξουν στους αστυνομικούς. Ποτέ αυτά τα χρόνια δεν έγινε άρση ασύλου για αυτούς, έγινε όμως εχτές για 300 μετανάστες οι οποίοι έκαναν απεργία πείνας σε ένα άδειο εντελώς κτίριο χωρίς να έχουν προξενήσει την παραμικρή ζημιά , ζητώντας το αυτονόητο, δικαίωμα στην ζωή, στην εργασία, στο να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους γιατί στην ουσία είναι εγκλωβισμένοι εδώ.
Η καλή μας η κυβέρνηση μας εξοικειώνει σιγά σιγά με την ιδέα ότι αν κάποια στιγμή ο ελληνικός λαός ξυπνήσει είναι πολύ πιθανό έως στάνταρ να δούμε τα ΜΑΤ στο πολυτεχνείο να ξυλοκοπούν διαδηλωτές λόγω φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και γιατί όχι να φυτέψουν και καμιά σφαίρα για αυτοάμυνα.

Β. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις τα έχουν κάνει εντελώς σκατά με το μεταναστευτικό. Ούτε που ξέρουν τι έχουν υπογράψει με την ευρωπαϊκή ένωση και το σίγουρο είναι ότι η χώρα αυτή γίνετε μια δεξαμενή δυστυχίας συσσωρεύοντας ανθρώπινο πόνο και μη μπορώντας ούτε να τον απαλύνει άλλα ούτε να ζητήσει τη βοήθεια κάποιου σε αυτό το πρόβλημα. Έτσι καταλήγω στο ότι ήταν λάθος η κατάληψη της νομικής από την μία λόγω του ότι η Ελλάδα πλέον είναι άχριστη να κάνει το οτιδήποτε. Το ποιό σωστό θα ήταν η κατάληψη των γραφείων της Ευρωπαϊκής επιτροπής, των πρεσβειών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και των άλλων ανεπτυγμένων χωρών γιατί αυτό είναι πρόβλημα όλων! Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ζώα και ο φουκαράς που σου καθαρίζει το παρμπρίζ θα μπορούσε να ήταν δικηγόρος στη χώρα του υπό διαφορετικές συνθήκες.
Οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο που κάναμε σε Ιράκ και Αφγανιστάν για τα πετρέλαια και τον έλεγχο στην μέση ανατολη,γιατι και η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και Έλληνες στρατιώτες είναι ακόμα στο Αφγανιστάν.Ειμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την δυστυχία αυτών των ανθρώπων.


Γ. Να μην ξεχνάμε εμείς οι Έλληνες ότι υπήρξαμε μετανάστες και θα ξαναγίνουμε οπότε όπως δε θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται σαν ζώα να μη συμπεριφερόμαστε και εμείς σε άλλους.  Φαντάσου σε 5 χρόνια τους ευρωπαίους να μας πετάνε έξω από την ΕΟΚ, η Ελλάδα να είναι κατεστραμμένη από την κρίση, ο κόσμος να πεινάει και να σκάει και ένας δικτάτορας και να κυνηγάει να σκοτώσει τους δημοκρατικούς; Εσύ με τα δύο σου παιδιά να ψωμολυσσάς και να μην μπορείς να πας πουθενά γιατί στην Ευρώπη πλέον θα θεώρησε παράνομος. Να πηγαίνεις στην Κέρκυρα για να περάσεις Ιταλία με κανένα σαπιοκάραβο και μέχρι να φτάσεις Ιταλία να έχει πνιγεί η μισή σου οικογένεια, να φτάνεις εκεί δυστυχισμένος και ταλαιπωρημένος , να πλένεις παρμπρίζ, να σου φέρονται λες και είσαι παράσιτο, εγκληματίας. Να κάνεις απεργία πείνας ζητώντας μόνο να γίνεις νόμιμος για να δουλέψεις.

Δ. "Πληρώνω εγώ φόρους και θα έρθουν αυτοί εδώ να μας πάρουν τις δουλειές αυτοί και να χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία μας; "
Στα αλήθεια νομίζετε ότι τις δουλειές που κάνουν αυτοί θα καταδεχότανε η αφεντιά σας να τις κάνει; Επίσης μη ξεχνάς ότι την περίθαλψη σου στο νοσοκομεία την έχεις πληρώσει 15 φορές αλλά επειδή κάποιοι τα φάγανε τα λεφτά που έδινες εσύ και οι γονείς σου τόσα χρόνια δε θα βρεις ούτε ράντζο να κάτσεις.

Ε. Πριν από 3 μέρες τα κουκουλώσανε οι 300 της Βουλής για τη siemens διαπράττοντας ένα ακόμα τεράστιο σκάνδαλο, ρίχνοντας μια ροχάλα ακόμα μέσα στη μούρη μας άλλα εμείς ξεσηκωθήκαμε τώρα για τους 300 της Νομικής αφήνοντας τους να κουκουλώνουν τα αίσχη τους ακόμα μια φορά.

Τελικά ίσως μας αξίζουν όλα αυτά που περνάμε. Δε θα βάλουμε ποτέ μυαλό.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...