Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Στη νεκρή ζώνη Έλληνες και Τούρκοι νέοι από την Κύπρο δείχνουν το δρόμο. We are 99%


Κοντεύει ένας μήνας από τότε που η νεκρή ζώνη που ενώνει την Ελληνική μεριά με την κατεχόμενη, στο τέλος της οδού Λύδρας στη Λευκωσία, έχει αποκτήσει "μόνιμους κατοίκους".

Αυτά τα νεκρά 50 μέτρα που χωρίζουν τους Ελληνοκύπριους αστυνομικούς από τους Τουρκοκύπριους που κάνουν έλεγχο διαβατηρίου για να περάσουν οι άνθρωποι από τη μια μεριά της πόλης στην άλλη (άκουσον άκουσον), τις τελευταίες μέρες έχουν αποκτήσει ένα άλλο χρώμα με νέους από όλο το νησί να έχουν κατασκηνώσει με τα αντίσκηνα τους, εμπνευσμένοι από το κίνημα των αγανακτισμένων και του occupy wall street.

Φωτό: Η παλιά πόλη της Λευκωσίας, μια πόλη κομμένη στα δυο. Η πράσινη γραμμή χωρίζει Έλληνες και Τούρκους



Περνώντας από εκεί το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι ένα πανό που λέει "καλός ορίσατε - Kibrisa" και πλησιάζοντας και άλλο βλέπεις τις σκηνές και τις αυτοσχέδιες υποδομές διαβίωσης, όπως μια κουζίνα και ένα σιδερένιο βαρέλι με φωτιά να ζεσταίνει τους ακτιβιστές από το τσουχτερό κρύο του Δεκέμβρη.
Παντού υπάρχουν γραμμένα συνθήματα και στις δύο γλώσσες και μηνύματα στήριξης απο τουρίστες μέχρι και συνδέσμους οπαδών .




Αυτοί οι άνθρωποι μας δείχνουν το δρόμο. Μας λένε ότι είμαστε το 99% και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, ο εχθρός μας είναι κοινός. Δε θα μπορούσε να υπάρχει πιο συμβολικό μέρος απο αυτό για να διαπιστώσουμε κάτι τέτοιο. Γιατί αν αυτοί οι άνθρωποι ,που τους χωρίζουν οδοφράγματα, Έλληνες Ελληνοκύπριοι ,Τούρκοι , Τουρκοκύπριοι στρατιώτες και τα Ηνωμένα έθνη μέσα στην ίδια τους την πόλη, καταφέρουν να ενωθούν τότε δε μπορεί τίποτα να μας σταματήσει από το να ενωθούμε παγκόσμια όλοι εμείς οι σκλάβοι απέναντι από τον κοινό εχθρό που μας πίνει καθημερινά το αίμα και κατατρώει τις σάρκες μας για το χρήμα.



Το εν λόγο σκηνικό βέβαια δε το έχουμε ακούσει ούτε από την Ελληνική Τηλεόραση, ούτε την Κυπριακή (οι περισσότεροι Κύπριοι κάτοικοι τις Λευκωσίας αν τύχει και περάσουν κοιτάνε απορημένοι τις σκηνές μη γνωρίζοντας ποιοι είναι αυτοί και τι κάνουν εκεί), ενώ αντιθέτως ξέρουμε απ' έξω και ανακατωτά πόσες παραβιάσεις κάνουνε οι Τούρκοι στον εναέριο χώρο της Ελλάδας καθημερινά.



Τους βολεύει το μίσος μεταξύ των λαών, να μισιούνται και να θέλει ο ένας να σκοτώσει τον άλλο για κάποιες βραχονησίδες που δε πρόκειται ποτέ να δει στη ζωή του. Τους εξυπηρετεί γιατί και τα όπλα είναι ακριβά και παραμένουμε και τυφλοί όσο αφορά το ποιό είναι αυτό το 1% που έχει συγκεντρώσει το 60% του παγκόσμιου πλούτου.

twitter : paxi_entero






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...