Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Η καημένη εργοδοσία κολλημένη στον τοίχο τρώει σούσι

Έχω βαρεθεί σε αυτή την χώρα να βλέπω απλήρωτους εργαζόμενους από εργοδότες οι οποίοι κυκλοφορούν με Πόρσε και Μερσεντέζ, έχουν σκάφος αναψυχής, βίλα στην Εκάλη ή στο Ψυχικό και μερικά εξοχικά με πισίνα.



Αυτοί οι άνθρωποι που κλαίγονται ότι δεν πάνε καλά οι δουλειές και ζητούν την κατανόηση των εργαζόμενων για τις καθυστερήσεις, τις μειώσεις ή τις μη πληρωμές. Οι ίδιοι εργοδότες (αφεντικά για πολλούς που μάλλον θεωρούν τον εαυτό τους σκλάβο) παρά την κρίση και τα λεφτά που οφείλουν σε μεροκαματιάρηδες αδυνατούν να κόψουν το καθημερινό σούσι τους των 50 ευρώ, τα ακριβά τους ταξίδια ή ένα ακριβό μπουκάλι σαμπάνιας στο κωλομάγαζο που θα βγουν το βράδυ με τους άλλους του σιναφιού τους. Παρόλα αυτά σου ζητάνε να κάνεις υπομονή και να μην ταΐσεις αύριο το παιδί σου και αν γίνετε να δουλέψεις λίγο πιο σκληρά γιατί απέλυσε τον συνάδελφο σου επειδή δεν του έβγαινε να αγοράσει το χαβιάρι του και να βάλει πετρέλαιο στο σκάφος.

 Πολλοί από εμάς έχουν απορήσει πως γίνετε αυτοί οι άνθρωποι να κοιμούνται το βράδυ όταν χρωστάνε τόσα λεφτά στον κοσμάκη και εγώ θα σας απαντήσω ότι είναι "στα αρχίδια τους" και το μόνο που τους νοιάζει είναι να συνεχίσουν τις ακριβές τους συνήθειες. Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι εργαζόμενοι του ALTER όπου απόψε γίνετε συναυλία αλληλεγγύης για αυτούς.

 Ο εργαζόμενος πρέπει να πάρει τα λεφτά που έχει συμφωνήσει είτε είναι εργάτης και παίρνει 700 το μήνα, είτε είναι ποδοσφαιριστής και παίρνει 200.000 το μήνα. Αφού τον πήρες θα τον πληρώσεις και ας χρειαστεί να πουλήσεις και το σκάφος σου ή να γράψεις με στυλό Bic αντί για mont blanc.

twitter : paxi_entero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...