Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Τυφώνας Irene- Πραγματική απειλή ή ιδανικά έγκαιρη καταστροφολογία;

Οι Η.Π.Α. βρίσκονται αντιμέτωπες, όπως ακούμε σε όλα τα μέσα μαζικής και νόμιμης τρομοκρατίας, στη "μεγαλύτερη κρίση χρέους της ιστορίας της", "σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία
της ιστορίας των Η.Π.Α. όσον αφορά την οικονομία" και σε άλλες τόσες βαρύγδουπες καταστροφικές καταστάσεις. Και ξαφνικά εμφανίζεται ο τυφώνας Irene ο τυφώνας που "θα δημιουργήσει σκηνές αποκάλυψης στην πολιτείας της Νέας Υόρκης", εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους για να σώσουν τις ζωές τους. Ως εδώ "καλά". Συνεχίζουμε.
Οι επικοινωνιολόγοι-καιροσκόποι-νόμιμοι τρομοκράτες του πιονιού, (εεμμμ.. συγγνώμη) του Ομπάμα, τεχνηέντως επιλέγοντας την ιδανική συγκυρία υπολόγισαν, (εκ των προτερων?!) το κόστος των καταστροφών σε 10 δις δολάρια. Αξιοθαύμαστη η ικανότητα των τεχνοκρατών των Η.Π.Α. στους προϋπολογισμό φυσικών καταστροφών. (Χειροκρότημα).
Μετά τον υπολογισμό του κόστους ήρθε η χαριστική βολή. "Ο τυφώνας Irene θα είναι το τελευταίο χαστούκι που θα γονατίσει την αμερικανική οικονομία!" Η καλύτερη αφορμή βρέθηκε, το ιδανικό επικοινωνιακό παιχνίδι εναρμονίστηκε με την "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" των Η.Π.Α.. 
Μένει να δούμε πόσο ακόμα θα καταποντιστούν τα εργασιακά δικαιώματα ελέω κρίσης χρέους, πόσες πολυεθνικές εταιρείες θα στήσουν μπίζνες δισεκατομμυρίων στην αναδόμηση των "πληγέντων περιοχών" (κλισέ μέχρι αηδίας) και πόσα κέρδη θα απομυζήσει ο απρόσωπος "ιδιωτικός τομέας" από τον κρατικό μηχανισμό λόγω της παγκόσμιας κρίσης χρέους. 
Μικρογραφία αυτής της κατάστασης είναι όλη η υφήλιος. Τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά, τα γεγονότα όμως αντικειμενικά και γι'αυτόν ακριβώς το λόγο παρουσιάζονται έτσι ώστε η υποκειμενικότητα να τείνει προς μια πλευρά και να μην μπορούν να βγουν πολύ διαφορετικά συμπεράσματα.
Η συνέχεια επί της τρομοκρατικά φανταχτερής και τετράγωνης οθόνης.
(πλέον και με ψηφιακό σήμα γιούπιιιι!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...