Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αγαπημένε φίλε ταξιτζή

Αγαπημένε φίλε ταξιτζή, έχεις πολλά δίκια με το μέρος σου αλλά ένα πράγμα δε καταλαβαίνω.
Γιατί κάνεις τα πάντα για να τα χάσεις. Για να νικήσεις χρειάζεσαι με το μέρος σου τον λαό, τον απλό κοσμάκη.
Αυτό δε καταλαβαίνεις εσύ, οι αγρότες, οι λιμενεργάτες και όσοι με τον δίκαιο αγώνα τους ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο.
Γνώμη μου είναι ότι αν κατέβαινες μαζί μας στο Σύνταγμα για τον  αποκλεισμό της Βουλής  με το ταξάκι σου μαζί με όλους αυτούς τους συναδέλφους σου, που κλείνατε λιμάνια και αεροδρόμια χτες στηρίζοντας την προσπάθεια του κόσμου θα σε υπολόγιζαν περισσότερο οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί. Θα σε φοβόντουσαν.

Θα σε φοβόντουσαν γιατί θα ξέρανε ότι είσαι πλέον από τα πιο συμπαθή επαγγέλματα στην Ελλάδα, το ότι έχεις τον λαό με το μέρος σου γιατί βοηθάς στους κοινούς αγώνες. Γιατί η υγεία και η παιδεία που καταστρέφεται αφορά και εσένα. Γιατί δε ταλαιπώρησες τον τουρίστα ή τον απλό Έλληνα εν μέσω καύσωνα αλλά τον πολιτικό που σε κατάκλεψε.

Θα έδινες ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτόν που σου λέει ότι τα 150.000 που έδωσες πριν από 2 χρόνια και θα συνεχίζεις να τα δίνεις για άλλα 30 χρόνια για να πάρεις αυτή την άδεια για να να δουλεύεις πλέον θα τα πληρώνεις χωρίς λόγο γιατί η άδεια σου δεν έχει πια αξία.

Θα έδινες ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτόν που σου ανέβασε το πετρέλαιο και που βγάζει άλλες πόσες χιλιάδες άδειες ταξί στις ήδη πολυάριθμες ενώ έχεις ήδη πτώση 35-40% στα έσοδα σου την ίδια ώρα που τα έξοδα σου έχουν αυξηθεί.

Έχεις τόσα δίκια και έδωσες το δικαίωμα στα τηλε-κοράκια να σε κατασπαράξουν και να στρέψουν όλη την κοινή γνώμη εναντίον σου.

Πραγματικά τον μόνο που εξυπηρετεί αυτή η κίνηση του σωματίου σου είναι την κυβέρνηση και δε ξέρω τι είδους συμφέροντα εξυπηρετεί αυτό το σωματείο, τα δικά σου ή της κυβέρνησης;

Στην Ελλάδα δε μπορούμε να καταλάβουμε ότι χωρίς την αλληλεγγύη δε πάμε πουθενά.
Στην Ελλάδα δε μπορούμε να καταλάβουμε ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε τα πάντα.

Αγαπημένε ταξιτζή έχεις ακούσει ποτέ το "διαίρει και βασίλευε";

twitter : paxi_entero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...