Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Όλα καλά με μία διαφορά.

Όλα καλά παιδιά απ ότι διαβάζω και σήμερα. Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες,φασισμός, πόλεμοι τριγύρω και βομβαρδισμοί. Το μόνο διαφορετικό είναι η θερμοκρασία που βούτηξε προς τα κάτω λίγο, γεγονός που δεν θα μας ενδιέφερε ύπο κανονικές συνθήκες πέρα από τα όρια του ενδυματολογικού. 

  Επειδή όμως οι συνθήκες σήμερα είναι αυτές που είναι τέλος πάντων, μας ενδιαφέρει και πολύ μάλιστα. Κάποτε που είχαμε θέρμανση ασχολιόμασταν με τους δείκτες των χρηματιστηρίων, σήμερα που τα χρηματιστήρια έχουν μια μουσειακή αίσθηση στο κεφάλι μας, ασχολούμαστε με τους δείκτες του θερμομέτρου. Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ακριβώς την θερμοκρασία και την ενδεχόμενη πρόβλεψη για αύριο με τον ίδιο τρόπο που γνώριζε πριν κάποια χρόνια την τιμή κάποιας μετοχής και την ενδεχόμενη πορεία της. Το κοινό στοιχείο και στις δύο περιπτώσεις είναι η αγωνία με την οποία γινόταν και γίνεται η ίδια κουβέντα. Άγχος τότε μην πέσει ο νταου τζόνις, άγχος και τώρα μην πέσει ο κέλσιους.

Άσχετο 
 Ένα καλό τεστ για να τσεκάρεις την οικονομική κατάσταση κάποιου είναι να τον βάλεις να διαβάσει ένα περιοδικό αυτοκινήτου στο τμήμα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Αν στο πρώτο που θα πέσει ασυναίσθητα το μάτι του είναι η ιπποδύναμη και το 0-100 τότε κρατιέται καλά ο μπαγάσας(ζήτα του δανεικά), αν το πρώτο που θα σου πει είναι η κατανάλωση τότε χτύπα τον φιλικά στην πλάτη.
 Θυμάμαι παλιά που λέγαμε μεταξύ μας για το πόσο χρόνο κάναμε να φτάσουμε Θεσσαλονίκη ας πούμε, ενώ τώρα λέμε με πόσα λίτρα φτάσαμε. Το καλό είναι ότι κάνουμε ακόμα τον σταυρό μας πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι, όχι όμως για να φτάσουμε σώοι αυτή την φορά αλλά για να φτάσει η βενζίνη.

  Όλα καλά λοιπόν και σήμερα. Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες, φασισμός, πόλεμοι τριγύρω και βομβαρδισμοί. Το μόνο διαφορετικό είναι η θερμοκρασία που βούτηξε προς τα κάτω λίγο.

Για σχολιασμό αντιρρήσεις και παπαρολογία με βρίσκεις εδώ
@Tattookolou (twitter)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...