Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η ευρωπαϊκή εικόνα που ΤΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ


Veni Vidi Βίκυ, όπως είχε πει προ ολίγων μηνών ένας ελληναράς ολκής όταν περνούσε (όχι όπως είχε ονειρευτεί με τα ερπυστριοφόρα αλλά με ψήφο) την πόρτα της βουλής.
Έτσι λοιπόν και η Άντζελα με την σειρά της(όπως τόσοι σε αυτόν τον τόπο) ήρθε ,είδε, ενώ για την νίκη δεν μπορεί να γίνει λόγος,
αφού το ματς είχε σφυρίξει σαν καλό παιδάκι ο Γιωργάκης δυόμισι χρόνια πίσω.
Οι τιμές μεγάλες, μπάντες, αγήματα,κουστωδίες και τα λοιπά σαλατικά που συνοδεύουν ένα κυρίως πιάτο· μόνο λίγη γαρνιτούρα από λαχανικά που αρνούνται να ψηθούν στον μνημονιακό κλίβανο περιδιάβαιναν στους δρόμους της πόλης δίπλα σε λωρίδες μπέικον που φράζαν τις κεντρικές αρτηρίες του δημοκρατικού κυκλοφορικού σαν λίπη, οδηγώντας την δημοκρατία σε οξύ έμφραγμα, χωρίς μάλιστα την δυνατότητα ανάνηψης. 
 Σε αυτό το εμετικό κλίμα το κερασάκι που προκάλεσε τους προσωπικούς στομαχικούς μου σπασμούς βρέθηκε στο twitter όταν ο πρωτοψάλτε έγραψε ότι: «η εικόνα του Σαμαρά με την Μέρκελ ήταν μια ευρωπαϊκή εικόνα ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ». Απ όλα τα πράγματα που χρειαζόμασταν ,αυτό δεν μπορούσα να το φανταστώ· όπως δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάποιος θα έλεγε αυτό το πράγμα χωρίς να αστειευτεί. Κάποια πράγματα δεν παίρνουν σχολιασμό, κάποια πράγματα αρκεί να τα αφήνεις ως έχουν γιατί κινδυνεύεις να πνιγείς στο ίδιο σου το αίμα που έχει ανέβει στο κεφάλι και προσπαθεί να βγει από τις κόγχες των ματιών σου.
Είχαμε όμως και θετικά σήμερα, προσωπικά θεωρώ πάρα πολύ καλό το γεγονός πως έστω για μία μέρα(κάποιες ώρες) είχαμε κυβέρνηση και όχι τους αντιπροσώπους αυτής. Για μία μέρα είχαμε την χαρά να έχουμε μαζί μας το αφεντικό, που κάνει τον Σαμαρά να μοιάζει με παρκαδόρο σε μπουρδέλο στο μπουρνάζι όταν ο “μεγάλος” σκάει με την μερσέντα του να μαζέψει τις εισπράξεις και να ρίξει μια ματιά στις πουτάνες.  

Σημείωση για την φωτογραφία: ένας τύπος βγήκε από τα ρούχα του με αυτά που συμβαίνουν και είναι Βρετανός όπως μαθαίνουμε. 
Αυτή ίσως είναι η μόνη ευρωπαϊκή ΕΙΚΟΝΑ  που ΤΟΣΟ χρειαζόμασταν.

Για σχολιασμό αντιρρήσεις και παπαρολογία με βρίσκεις εδώ
@Tattookolou (twitter)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...