Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

Συνταγή ΔΝΤ για τους εναπομείναντες στην πόλη το καλοκαίρι


Αν έχεις συνηθίσει να τρως στην μάνα σου είτε επειδή μένεις μαζί της, είτε μένεις μόνος σου αλλά περνάς μια βόλτα για "συσσίτιο τάπερ",ή σου μαγειρεύει η καλή σου, ήρθε το καλοκαίρι να  αλλάξει τις διατροφικές σου συνήθειες.

Η μάνα(ή η γυναίκα) έχει πάει διακοπές ή στο χωριό κι εσύ μένεις μόνος να αναρωτιέσαι τι σκατά θα τρως τόσο καιρό. Τις πρώτες μέρες δουλεύει το delivery σαν παλαβό, αλλά οι μέρες περνάνε και τα λεφτά στο πορτοφόλι τελειώνουν και τότε έρχεται η τραγική στιγμή που πρέπει συμφιλιωθείς με την ιδέα ότι πρέπει να μαγειρέψεις.
Τι φτιάχνουμε τώρα; και κυρίως πως το φτιάχνουμε;
Τηλέφωνα στην μάνα για οδηγίες δεν θα τα πρότεινα διότι δεν σου φταίει σε τίποτα η γυναίκα να ζει με το άγχος ότι θα βάλεις φωτιά στο σπίτι και θα τα κάνεις όλα μπουρδέλο που είναι και το πιο πιθανό.
Παρατήρησα ότι στο ίντερνετ υπάρχουν χιλιάδες συνταγές στις οποίες όμως ο κάθε συγγραφέας την έχει δει Μαμαλάκης και καταπιάνεται με απίθανα πιάτα που απαιτούν γνώση πάνω στο αντικείμενο και κάποια σχετική εμπειρία.
Πολλά υλικά, που ακούς πρώτη φορά, και οδηγίες που παίρνουν ως δεδομένο ότι ξέρεις τι είναι το σοτάρισμα επί παραδείγματι.
Αν είσαι όμως στην κατηγορία όπου ψάχνεις σε πιο ντουλάπι μπορεί να είναι οι κατσαρόλες, τότε σου προτείνω μια συνταγή ΔΝΤ που απλά έχει στόχο να γεμίσει το στομάχι σου και τίποτα παραπάνω.
Για αρχή καλό είναι να κάνεις μια απογραφή βασικών υλικών που έχεις σπίτι και μετά μια λίστα με τι χρειάζεσαι και δυστυχώς να πας σούπερ μάρκετ.
Συνταγή 1
Μακαρόνια ορφανά.
Ορφανά διότι απουσιάζει το πολύπλοκο μέρος του φαγητού που ονομάζεται σάλτσα.
Υλικά
  • Ένα πακέτο μακαρόνια νούμερο από έξι έως δέκα(γράφουν στο πλάι 6 χοντρό - 10 λεπτό)

  • 25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη (όσο περίπου ο καπνός)
  • Ελαιόλαδο ή βούτυρο και αλάτι (πρέπει λογικά να έχεις σπίτι)
  • Μπίρες
Οδηγίες
Βήμα 1 
  • Βρες την κατσαρόλα
(να ξέρεις θα είναι στο τελευταίο ντουλάπι που θα ανοίξεις ανεξάρτητα με ποια σειρά θα τα πάρεις)
  • Γέμισε τη κατά τα 3/4 με νερό και τοποθέτησέ τη στο πιο μπιρμπιλωτό μάτι της κουζίνας.
(Σημαντικό: άνοιξε το σωστό μάτι στο τέρμα και σκέπασε την με το καπάκι της για να βράσει πιο γρήγορα).
Tip: μόλις σηκώσεις το καπάκι για να δεις αν βράζει το νερό, οι υδρατμοί θα σου ζεματίσουν το χέρι οπότε πιάστο με μια πετσέτα και κάνε καρατέκα κίνηση (γρήγορη και αποφασιστική)
Βήμα 2
  • Το στέγαστρο πάνω από την κουζίνα λέγεται απορροφητήρας. Άναψέ το.
  • Μόλις κάνεις καρατιά και δεις το νερό να κάνει μπουρμπουλήθρες ρίξε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι.
Το καπάκι δεν το χρειαζόμαστε άλλο και  το πετάμε στον νεροχύτη (κάμπριο την πάμε την κατσαρόλα από εδώ και πέρα).
  • Ύστερα ρίξε τα μακαρόνια χωρίς την συσκευασία.
Δεν χωράνε βέβαια και προεξέχουν αλλά μην ανησυχείς σε μισό λεπτό θα μαλακώσουν και θα χωρέσουν οπότε ανακάτεψε τα κιόλας.
Γενικά κάνε και κάνα ανακάτεμα που και που αλλά μην το γαμήσεις κιόλας.
Χρόνος που απαιτείται για το βράσιμο αναγράφεται στην συσκευασία, οπότε βγάλε την συσκευασία από τα σκουπίδια και κοίτα πόσα λεπτά λέει.
Βήμα 3
Είναι μια καλή στιγμή να ανοίξεις όλα τα ντουλάπια και στο τελευταίο  να βρεις το σουρωτήρι (ένα σκεύος με τρύπες για να στραγγίξεις τα μακαρόνια).
Αφού το βρεις άνοιξε μια παγωμένη μπίρα και άναψε ένα τσιγάρο να γουστάρεις κι εσύ κάτι απ όλη την φάση του μαγειρέματος.
Μόλις έχεις πιει την μισή κοιτάς τον χρόνο και είναι νωρίς ακόμα για να τα βγάλεις.
Με το που πιεις την τελευταία σου γουλιά έχεις αργήσει κάνα τέταρτο.
Το νου σου λοιπόν.
Βήμα 4
Έφτασε η στιγμή.
Τοποθετείς το σουρωτήρι στον νεροχύτη και πιάνοντας την κατσαρόλα με μια πετσέτα για να μην καείς ρίχνεις το περιεχόμενο μέσα.(αν φοράς γυαλιά θα θολώσουν από τους υδρατμούς οπότε ψυχραιμία).
Τώρα άλλοι λένε ρίξε νερό να μην κολλήσουν ενώ άλλοι λένε ότι χαλάει η θρεπτική αξία του ζυμαρικού με το κρύο νερό.
Τι να σου πω δεν ξέρω.
Καλό είναι σε αυτό το σημείο αν δεν θες να γνωρίσεις τους πυροσβέστες της περιοχής να κλείσεις το μάτι.
Τελειώνοντας, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να λιώσει και ξαναπέτα τα μακαρόνια μέσα και ανακάτεψε.
Τυρί από πάνω κατά βούληση και έτοιμο.
Στο τέλος σου έχω το καλύτερο.
Θυμάσαι αυτή την μαλακία πάνω από την κουζίνα;
Τον απορροφητήρα ναι. 
Ε κλείστο το μπουρδέλο και θα συνειδητοποιήσεις το πόση φασαρία έκανε τόση ώρα.
Άντε φάγαμε και σήμερα. Αύριο ντελίβερι και πάλι.

Για σχολιασμό αντιρρήσεις και παπαρολογία με βρίσκεις εδώ  @Tattookolou (twitter)

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΠΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ26 Ιουλίου 2012 - 11:13 π.μ.

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Αντί για μπύρεs μην ξεκινήσετε ρακέs ή ούζα γιατί σίγουρα το σπίτι θα γίνει Αρκάδι....Κούγκι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...