Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Και με τη Βούλα...


Τον πανικό έχει σκορπίσει η νεαρή αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου με μια ανάρτηση στο τουίτερ που μια αθώα έκφραση ξενοφοβικού χιούμορ, οδήγησε στην αποκάλυψη της ρομαντικής της ενασχόλησης με τη Χρυσή Αυγή, τον Ηλία Κασιδιάρη και την οπλοχρησία.

Όπως ήταν φυσικό όλος ο κόσμος έπεσε να το φάει το καημένο το κορίτσι μιας και τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου αποδεδειγμένα τρέφονται και από το αγνό ελληνικό αίμα που κυλά στις φλέβες της, κάτι το οποίο μετά από ώριμη σκέψη παραδέχεται.

Βέβαια η νεαρή εκπρόσωπος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου που ξεκινούν σε λίγες μέρες μπορεί να χρειάστηκε να υποστεί ένα μεγαλειώδες διαδικτυακό κράξιμο για να μετανοιώσει για κάτι που έγραψε πριν από δύο μέρες, αλλά υπενθύμισε σε όλους τους θαυμαστές της ότι δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και πως παραμένει αφοσιωμένη στον αθλητισμό.


Μετά από μια σχετική πλακίτσα με τις ορθογραφικές της ικανότητες, κάτι το οποίο αποτελεί ανεπίσημο χαρακτηριστικό του σωστού χρυσαυγίτη, αποκαλύφθηκε ο μεγάλος θαυμασμός της νεαρής αθλήτριας του τριπλούν στον εκπρόσωπο του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη.

Παρά το γεγονός ότι η ρατσιστική κρυοκωλιά που ακολουθήθηκε από ανορθόγραφες μετάνοιες προκάλεσε περισσότερο γέλιο παρά οτιδήποτε άλλο, μια σειρά από αναρτήσεις πολιτικού χαρακτήρα ήρθαν να διαψεύσουν την ξανθιά Ελληνίδα πρωταθλήτρια.


Εντάξει θα πει κάποιος. Μια Ελληνίδα που νομίζει ότι αισθάνεται περισσότερο Ελληνίδα από μερικούς άλλους και αγαπά τον πολιτικό λόγο του Ηλία Κασιδιάρη και της μισογυνηστικής, αριστεροφοβικής και ξενοφοβικής χρυσής αυγής, δεν είναι κάτι το επιλήψημο. Βέβαια μέσα σε όλα τα άλλα η Βούλα η Ελληνίδα γουστάρει και το άλλο πρόσωπο που βγάζει ο χρυσαυγίτικος φανατισμός και μάλιστα μας το δείχνει με μερικές εικόνες - λουκούμι.
































Μικρό το κακό θα πει κάποιος. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο όλο αυτό. Μονάχα μια αθλήτρια που μπορεί να αποτελεί -και αποτελεί- πρότυπο για μικρούς αθλητές και θαυμαστές του αθλήματος της και του στίβου γενικότερα, που προάγει τον ρατσισμό, τα όπλα και την ιδεολογία της φυλετικής καθαρότητας. Κι όλα αυτά ενώ μερικές ψευτοψαγμένες ανορθόγραφες ψυχολογικές ενδοσκοπήσεις δίνουν μια πινελιά χαριτωμενιάς στον γαλανόλευκο ψυχωτισμό της.

Τώρα το αν κάποιος μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση στο τι μπορεί να συμβαίνει στο κεφαλάκι της όμορφης Βούλας Παπαχρήστου που από αθλήτρια του τριπλούν που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή της στον αθλητισμό, με ξένους προπονητές και δεκάδες παρουσίες σε διεθνείς διοργανώσεις, έφτασε σε αυτές τις ακραίες πολιτικές πεποιθήσεις, ας το προσπαθήσει.

Τέτοιοι αθλητές δεν αξίζουν να εκπροσωπούν τίποτε παραπάνω από αυτό το οποίο διάλεξαν να πρεσβεύουν μέσα από την καθημερινότητα τους και την κοινωνική και πολιτική τους στάση. Οποιοσδήποτε άλλος αν ήταν στη θέση της Βούλας, θα ήταν απλώς ένας ακόμη από τους 440.000 που επέλεξαν τον ρατσισμό και το μίσος. Όταν όμως πρόκειται για κάποιον αθλητή που ξεκινά να εκπροσωπήσει τη χώρα του σε μια Ολυμπιάδα -έστω κι αν επρόκειτο για αυτήν την Ολυμπιάδα των εταιριών, των χρημάτων και των πεζοναυτών στους δρόμους του Λονδίνου- τότε κάποιος πρέπει να της στείλει εδώ και τώρα το εισιτήριο μόνιμης επιστροφής.

Έτσι κι αλλιώς κάτι τέτοιο μάλλον καλό θα της κάνει. Η θέση της στην επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής θα είναι πέρα από κάθε αμφιβολία, εξασφαλισμένη. Εκεί θα έχει όλο το χρόνο να εντρυφήσει στα ρατσιστικά οπλο-ιδεώδη καθώς επίσης και στη βελτίωση της ορθογραφίας της.

Υ.Γ. Λίγο πριν ανεβάσω το κείμενο διάβασα την είδηση ότι η ΔΗΜΑΡ ζήτησε να γυρίσει η Βούλα πίσω στην Ελλάδα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...