Η παραπάνω φωτογραφία έχει τραβηχτεί σε μια χώρα με προεδρευόμενη δημοκρατία, την Ελλάδα. Πολλές ακόμα δημοκρατικές χώρες έχουν να επιδείξουν παρόμοιες σκηνές από διαδηλωτές οι οποίοι διεκδικούσαν τα δικαιώματα
τους, απέναντι σε κυβερνήσεις που έχουν εκλεγεί για να εκπροσωπούν το λαό...
Παραδείγματα...
Αγγλία - Βασιλευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία
Να μην ξεχνιόμαστε... http://kolopaidablog.blogspot.com/2011/08/blog-post_876.html
Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας - Πλατεία Τιεν αν μεν 1989
Με δυό λόγια, κυρίως φοιτητές, κινέζοι διαδήλωναν ενάντια στην είσοδο του ακραίου καπιταλισμού (οικονομικού φιλελευθερισμού) στη χώρα και στην καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, για να μην γίνει η χώρα τους αυτό που τελικά έγινε σήμερα. Οι εκτιμήσεις για τους νεκρούς ποικίλουν από 186 εως και 10.000(!) ανάλογα με την πηγή. Η μετριοπάθεια του μέσου όρου μας δείχνει 5.000 νεκρούς, αριθμός ικάνος ώστε η 4η ιουνίου να μείνει στην ιστορία ως "η σφαγή της πλατείας Τιεν Αν Μεν", (Tienanmen massacre).
Για να μάθετε (και αξίζει να τη μάθετε) την πλήρη ιστορία της πλατείας Τιεν αν μεν, πατήστε εδώ.
Δημοκρατική Ρωσσία - Ψήφιση του ισχύοντος μέχρι σήμερα συντάγματος.
Με δυο λόγια, ο Μπόρις Γέλτσιν αρχικά γέμισε ελπίδες τον ρωσσικό λαό για ένα καλύτερο μέλλον με τη μεταπολίτευση, όμως όπως και ο ΓΑΠ έτσι και ο Γέλτσιν ήταν ένας δούρειος ίππος ο οποίος πήρε στα χέρια του την εξουσία από τον Γκορμπατσόφ, έφερε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, κατευθείαν από τη δυτική όχθη, που έδιναν προνόμια στους ξένους επενδυτές. Όταν πήγε προς ψήφιση το νέο σοβιετικό σύνταγμα υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις καθώς ο λαός γινόταν ολοένα και φτωχότερος. (Αποτέλεσμα αυτού να έχει γίνει συνώνυμος ο όρος της Ρωσσίδας και της εκδιδόμενης στη χώρα μας). Ο απολογισμός των θυμάτων κυμαίνεται από 186 εως 2.000 αγωνιζόμενες ψυχές...
Για να μάθετε (και αξίζει να τη μάθετε) την ιστορία της ψήφισης του νέου σοβιετικού που μπόρεσα να βρω online πατήστε εδώ. Πιο λεπτομερή ιστορικά στοιχεία θα βρείτε στο βιβλίο της Naomi Klein, "ΤΟ ΔΌΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ", εκδόσεις Λιβάνη.
Γένοβα 2001 - 27η σύνοδος G8
Σύνοδος κορυφής του G8 με θέμα την παγκοσμιοποίηση. Να σημειώσουμε σε περίπτωση που δεν έγινε σαφές από τις εικόνες οτι στο G8 έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν μόνο κυβερνήτες δημοκρατικών κρατών. Απολογισμός 2 νεκροί και περισσότεροι από 400 τραυματίες.
Τα παραδείγματα ήταν χαρακτηριστικά, τα συμπεράσματα δικά σας...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου