Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Χάσαμε το δικαίωμα στην διαφωνία!


Από χθες και σύμφωνα με όλα όσα μας είπαν οι φίλοι και δανειστές μας, προκειμένου να συνεχίσουν να μας δανείζουν, πρέπει ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας να απεμπολήσει το όποιο δικαίωμα έχει στην διαφωνία. Πρέπει σύμφωνα με τους κυρίους Γιούνκερ και Ρεν να συναινέσουν όλοι στο «καταπληκτικό» πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί για την «σωτηρία» της
χώρας, έστω και αν πιστεύουν πως το πρόγραμμα που καταρτίστηκε και σχεδιάστηκε από όλους αυτούς τους «σοφούς» της οικονομίας οδηγεί το καράβι στα βράχια.
Επί της ουσίας χάσαμε και το όποιο δικαίωμα είχαμε στην διαφωνία. Αν αυτό δεν είναι ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ενός κράτους, αν αυτό δεν είναι στυγνός εκβιασμός, τότε τι είναι;
Δείτε στο βίντεο τι είπε επί λέξει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
«Το κομμάτι της αποκρατικοποίησης είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πιστεύεται ότι το αναμενόμενο, από την Ελληνική κυβέρνηση ποσό, πρέπει να διορθωθεί προς τα πάνω.»
Αυτό που πρέπει να μας εξηγήσουν είναι το πόσο πιο πάνω. Γιατί δεν γίνεστε πιο συγκεκριμένος κ. Γιούνκερ;
Πoιο είναι το ποσό; Μήπως είναι στα 270 δις ευρώ όπως είχε αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο, τον Σεπ. του 2010, ο πρωθυπουργός και το ΔΝΤ;
Η αρχική πρόβλεψη του Μνημονίου σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις έκανε λόγο για διαδικασία που θα αφορά 5 δις, μετά από λίγο καιρό ανεβήκαμε στα 15 δις και η «δημοπρασία» «έκλεισε» στα 50 δις ευρώ.
Απ’ ότι φαίνεται από την αρχή ήταν γνωστό πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει, αλλά ακολούθησαν την αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος «συνταγή» βήμα προς βήμα.
Έτσι φτάσαμε στο σήμερα όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, και τώρα με συνοπτικές διαδικασίες, έρχεται η Τρόικα να μας υποδείξει πως, ή θα απολύσουμε προσωπικό και θα κόψουμε και άλλο τους μισθούς, ή θα πρέπει να ξεπουλήσουμε τα πάντα.
Πώς φτάσαμε όμως εδώ; Μήπως κάποιοι ήξεραν;
Ο πρωθυπουργός σε ομιλία του σε εκδήλωση του Economic Club (Νέα Υόρκη 22 Σεπ. 2010), χωρίς κάποιον προφανή λόγο, δήλωσε:
«Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δις – ποσό, που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα ακίνητα αυτά παραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα. Για το λόγο αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου – εταιρειών holding.»
newstoday.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...